×
Hjem Boligvelger/Prisliste Gunstig finansiering Leilighetene Sharing is caring Miljøsertifisering Virtuell visning Nabolaget Spørsmål & svar Dokumenter Bilder Ta kontakt
Registrer meg som interessent
Åpne meny
Book en boligprat

Spørsmål
& svar

Ved delingsøkonomi er tanken at man kan dele små og store ting med naboer. Via en app på mobilen skal du kunne booke og betale for f.eks. verktøy, gjesteleilighet eller el-bil. Selv skrujern kan deles, så slipper man å fylle opp leiligheten med ting man sjeldent bruker.

Som kjøper vil du få mulighet til å være med å påvirke hva fellesrommene skal brukes til. Vi har bl. a opprettet en Facebook gruppe for de som har kjøpt i Liaparken og har startet et tett samarbeid med en «testgruppe» som består av dine 10 fremtidige naboer. Vi kommer også til å sende ut flere spørreundersøkelser. Noe er allerede bestemt og andre ting kan dere bestemme med oss.

På grunnlag av besvarelser fra den første spørreundersøkelsen, har vi bestemt at følgende fellesgoder skal leveres i Liaparken:

- Felles rom med kjøkken
- Matkasserom
- Treningsrom
- Hobbyrom/Systue
- Verktøysbod/Oppbevaring av verktøy/Verktøysverksted?/Sykkelverksted
- Gjenbruksrom
- 2 gjesteleiligheter

Det er ikke bestemt hva det skal koste å benytte gjesteleilighetene enda, men tanken er at dette skal være en gunstig løsning for deg som av og til trenger et ekstra rom. Leiepris skal dekke vanlig vedlikehold og renhold. Etter overtakelse, skal styret i borettslaget fastsette leieprisen på alt utstyr som kan leies.

BOB aksepterer at du reserverer leilighet i inntil 3 dager hvis du venter på svar fra banken din (finansieringsbekreftelse)

Dette er fordi finansieringsbekreftelsen skal ivareta både renter og avdrag på alt du skal låne, både ditt private lån og det du får via borettslaget. Dette varierer fra bank til bank, men de tar vanligvis ikke hensyn til at du får avdragsfrihet de første 20 årene på halve kjøpesummen (borettslagslånet ditt).

Fellesutgiftene består av to deler.

1) Driftsutgifter.
Driftsutgiftene inkluderer forsikring av bygninger, lys og varme i fellesareal, vaktmestertjeneste, forretningsførsel, drift av heiser, kommunale avgifter, eiendomsskatt og TV/internett. Felleskostnadene beregnes ut fra boligens bruksareal og utgjør fra 1.767,- for de rimeligste leilighetene til 4.326,- for den dyreste.

2) Renter.
Det er flytende rente på borettslaglånet/fellesgjelden. Du betaler renter av det borettslaglånet/andel fellesgjeld du har på din leilighet.

Enten: Ved overtagelse kan du velge om du vil beholde lånet du får via borettslaget (andel fellesgjeld) eller om du vil betale ned hele eller deler av det. På dette lånet betaler du kun renter i 20 år. Hvis du ønsker å betale både renter og avdrag så kan du ta opp lån i din egen bank og betale ned hele totalsummen. Da betaler du ingen renter i fellesutgiftene.

Eller : Om du har valgt å betale kun ca halvparten av kjøpesummen (kontantsummen) ved overtakelse vil fellesutgiftene også inneholde renter på borettslagslånet ditt. Hvis du har valgt å betale hele kjøpesummen ved overtakelse vil fellesutgiftene kun bestå av driftsutgiftene

I Driftsutgiftene ligger det en del serviceavtaler, vask og drift av fellesrom. Det er styret som bestemmer hva som skal inngås i felleskostnader. BOB vil foreta noen undersøkelser rundt de forskjellige løsningene og det må tas en vurdering om treningsrom og fellesrom med kjøkken vil koste mer for de som benytter seg av det. Denne diskusjonen ønsker vi å ta videre med kjøpere i Liaparken, slik at vi sammen kan finne en gunstig løsning.

På selve dagen for kontraktinngåelse betaler du ingenting. Ca xx dager etter kontraktinngåelse vil du motta en faktura på på 10% av totalbeløpet. Hvis du har f.eks kjøpt en leilighet til 4 mill. så vil fakturaen være på 400.000,- . Ved overtagelse av leiligheten trekkes dette fra totalbeløpet. Har du valgt vårt gunstige borettslagslån betaler du i dette tilfelle 2 mill – 400 000 = 1 600 000 kr.

I Liaparken har vi 114 parkeringsplasser.
Av disse er hele 70 plasser slik at du kan velge fritt hvor du skal parkere. Parker nær en av de 5 heisene om du har mye varer eller nær matkasserommet om du bestilte varene på nett. Og det beste av alt – du slipper å betale noe ekstra for parkeringen 😊

For deg som trenger HC parkering er dette selvsagt ivaretatt. Alle boligene våre er universelt utformet og 8 parkeringsplasser er dedikert til akkurat ditt behov.

I garasjen får du også tilgang til elbiler, elsykler og elsparkesykler, samtlige til din disposisjon ❤ Elsykler og el sparkesykler eies av borettslaget. Leien fastsettes av styret og vil bli benyttet til vedlikehold og utskifting.

Vi vurderer forskjellige løsninger for bildeling – en perfekt løsning om du ikke har bil selv.

16 av leilighetene har parkeringsplass inkludert i boligprisen.Ansvarlig megler

Håkon Holen
Avdelingsleder
Eiendomsmegler MNEF, Nybygg


M:47 51 38 09
E: haakon.holen@em1sr.no


Tomas Kartvedt
Eiendomsmegler MNEF, nybygg


M: 90 40 42 64
E: tomas.kartvedt@em1sr.no