×
Hjem Boligvelger/Prisliste Gunstig finansiering Leilighetene Sharing is caring Miljøsertifisering Virtuell visning Nabolaget Spørsmål & svar Dokumenter Bilder Ta kontakt
Åpne meny
Book en boligprat

Grønt og
bærekraftig

Liaparken
miljøsertifisert
til karakteren
“Very good”Fokus på bærekraft øker i stor grad i dagens samfunn. De fleste i dag er opptatt av miljøfremmende tiltak i sitt nærmiljø. BOB ønsker å bidra til det grønne skiftet. Å bygge grønt og bærekraftig, er fremtiden.

Liaparken er et av Norges første boligprosjekt bygget etter BREEAM sine miljøsertifisering krav, og er med på å sette standard for boligutbygging i Bergen. Her får du garantert et miljøvennlig hjem!

BREEAM står for Building Research Establishment`s Environmental Assessment Method, og er verdens eldste og Europas ledende miljøsertifiseringsverktøy for bygninger. BREEAM-NOR er den norske tilpasningen av BREEAM. Sertifiseringen har ni kategorier:
Liaparken sertifiseres til BREEAM med karakteren «Very good»


Dette betyr gjennomtenkte miljøløsninger inn i alle deler av boligutviklingen, fra materialvalg og arealbruk til avfallshåndtering. Man trenger ikke oppfylle alle krav i alle kategorier, men det blir gjort et utvalg som til- sammen gir en karakter. I Liaparken har vi blant annet gjort tiltak innen:

Helse og innemiljø. Rene materialer uten giftstoffer som gir godt inneklima.

Energi. Energibrønner, for å minimere unødig energibruk. Det etableres energibrønner i bakken for å hente jordvarme til varmt tappevann og oppvarming til fellesarealene.

Ivaretakelse av flora og fauna. Det har blant annet vært økolog på tomten for å se etter eventuelle arter som kanskje må tilbakeføres etter utbygging. Etablering av insekthotell og fuglekasser. Grønne uterom og fellesarealer. Frukttrær og bærbusker.

Transport. Etablering av delingsordning for både bil-, sykkel-, og sparkesykkel. Mulighet for lading av bil og sykkel. Innendørs sykkelparkering.

Forurensing. Våre byggemetoder skal medføre minst mulig forurensing til luft og vann, og generere minst mulig støy i byggeperioden.

Vann. Det er viktig å bruke mindre vann. Derfor får hver bolig vannmåler og kan følge med på eget forbruk. Grøntområdene fylles med planter som utelukkende er avhengig av nedbør.

Miljøvennlige materialer. Byggematerialene er giftfrie og det brukes aldri tømmer fra regnskogen. Materialene er robuste for å minimere skader, slitasje og vedlikehold.

Avfall. Avfall sorteres, måles og registreres i byggeperioden. Det etableres kildesortering av husholdningsavfall.Energibrønner, for å minimere unødig energibruk

I Liaparken vil det etableres energibrønner i bakken for å hente jordvarme til en væske-vann varmepumpe. Varmepumpen gir varmt tappevann og oppvarming til fellesarealene. Samtidig sparer du også både lommeboken og miljøet.Ivaretakelse av flora & faunaI Liaparken ønsker vi våre aller minste gjester velkommen med fuglekasser og insektshotell. Foruten å bidra til et biologisk mangfold og hjelpe de utrydningstruede artene, er det veldig kjekt for både store og små å følge med på hvem som flytter inn hvor. Og er vi heldige, blir det kanskje noen fugleunger til våren?

Foto av felles uteområde bygg B1, trinn 2.

Grønne uterom
og fellesarealerListen er lagt høyt for at fremtidige beboere skal trives i Liaparken. Med MAD arkitekter i spissen og Dronninga landskap sin hånd på uteområdene blir det både spennende arkitektur, vakre detaljer og flere grønne uterom. Her er det lagt vekt på både sosiale og private soner.Mange
møteplasser
perfekt for
nabominglingI Liaparken er den unike arkitekturen i perfekt samspill med naturen, her bygges gangveier og plattinger naturlig inn i terrenget. Det etableres store fellesterrasser, mange små møtepunkt og klatrepark for de større barna.


Fellesområdene bærer preg av mye grønt, vakre detaljer og spennende møtepunkt med benker, gangveier, trapper og vannveier – de perfekte rammene for naboprat. Her er listen lagt høyt for at du skal trives – både inne og ute. Med solrik beliggenhet og gode utsiktsforhold over nærområdet og Liavatnet, er det bare å glede seg til solrike dager.

Foto av felles uteområde bygg B1, trinn 2.


Private uteromØnsker du å trekke deg tilbake og nyte solen? I Liaparken får alle hver sin private uteplass enten det måtte være terrasse, balkong eller atrium – eller begge deler! Leilighet B2-207 får to balkonger i tillegg til terrasse.Velg om du vil ha privat uteplass tett på de grønne fellesarealene, eller helt eller delvis skjermet fra de andre naboene.

Uteplassene vil variere i størrelse, alt etter hvilken leilighet du velger. Det vil også variere hvilke uteplasser som får tredekke og betong, eller begge deler.

Foto fra leilighet B1-307, trinn 2.Illustrasjonsbilde leilighet B2-402, trinn 1.
Avvik i leveranse kan forekomme.
Illustrasjonsbilde leilighet B1-206, trinn 2.
Avvik i leveranse kan forekomme.


Rom for lek,
akebakker og
klatretrærVed hovedinngangen i Liaparken vil det bli en stor lekeplass utstyrt med ulike lekeapparater for de minste barna. Her kan du ta deg en kopp kaffe på den flotte terrassen ved fellesrommet like ved, mens smårollingen leker. Lekeplassene beplantes med busker med spiselige bær som for eksempel rips. På vinterstid kan man ake i akebakken, samt ned ved siden av trappen mot lekeplassen. Gøy!Oppe i lien mot Flaktveitvegen er det laget klatreskog for de litt større barna. Her blir det naturlige klatreløyper og balanselek.

Foto inngangsparti bygg B1 og B2.Aleksander Lenning
Eiendomsmegler/Partner
E: Aleksander.lenning@aktiv.no
M: 91 65 04 95


Lena Leikvoll
Daglig Leder/Eiendomsmegler
E: lena.leikvoll@aktiv.no
M: 48 08 13 61